Bifrost - World of Icelandichorses

Bifrost - World of Icelandichorses

Om Bloggen

Denna blogg tillhör Bifrost Islandshästförening som håller till i Norrbotten.

Här kommer vi att presentera information om vad som händer i föreningen. Här kan även medlemmarna bidra med artiklar, tips, tricks och annat intressant. Har du något du vill dela med dig av så hör av dig till oss på mail: bifrost@bifrost-norrbotten.se

Har du Facebook?
Gå gärna med i gruppen Bifrostare för snabb information om evenemang och aktiviteter.

Mental träning/ridning

KurserSkapad av BIFROST tor, januari 10, 2019 11:13:02


Dags att ta med huvudet upp i sadeln! - En seriekurs med mental träning och ridning. I vinter kommer RyttarKraften tillsammans med ridläraren och tränaren Sara Arnbro att starta upp ett spännande samarbete! Vi kommer att erbjuda ett unikt koncept som ger dig möjlighet att ta din ridning steget längre. Oavsett om du är fritidsryttare eller tävlingsintresserad så kommer du ha nytta av att utveckla mentala strategier som du kan ta med upp i sadeln. Det enda du behöver för att vara med är ett intresse för din egen utveckling!

I denna kursserie ingår vid varje tillfälle en teoretisk utbildning (utan häst), enskild mental coachning och en privat ridlektion med egen häst. Vi kommer fläta ihop våra kunskaper för att ge varje ekipage verktyg att ta nästa steg i sin ridutveckling.

16-17 FEBRUARI är det dags att påbörja din egen mentala utvecklingsresa i ridningen! Under en halvdag (ca 4 timmar utan häst) kombinerad av teori och upplevelsebaserade övningar kommer du att lägga grunden för din egen mentala utvecklingsresa och därmed nästa steg i din ridutveckling. Varje kursdeltagare kommer att utgå från sina egna behov och utvecklingsområden.
- Vad drömmer du om att kunna göra eller uppnå tillsammans med din häst?! Kunskapen om din egen mentala utvecklingsresa tar du med dig till din privata ridlektion där vi tillsammans gör verklighet av att hitta vägen till just ditt mål.

OBS! Steg 2 är uppskjuten och kommer att tas vid ett senare tillfälle. Du som går steg 1 har givetvis förtur om/när steg 2 kursen genomförs.
Vid nästa kurstillfälle fortsätter vi att bygga på din utveckling steg för steg för att du ska få en ökad kunskap om hur din mentala förmåga kan påverka både ditt välmående och hur du använder den till din fördel i ridningen. Detta är en seriekurs för dig som verkligen vill arbeta med din egen utveckling och är beredd att analysera och lära dig mer om dig själv för att kunna använda positiva krafter till din fördel i ridningen. Hela kurspaketet med två kurstillfällen där varje tillfälle innehåller en halvdagsutbildning i idrottspsykologisk mental träning, enskild mental coaching samt privat ridlektion.

Denna anmälan är endast bindande för det första kurstillfället. Du som deltar i steg 1 har förtur till steg 2. Vi som håller i kursen RyttarKraften drivs av Linda-Marie Lundqvist, KBT-terapeut, Fil. masterexamen psykologi, Psykologkandidat, Ridinstruktör. Läs mer om idrottspsykologisk mental träning på ryttarkraften.com
Sara Arnbro är utbildad på Hólar, tränare, ridlärare, driver träningsstation, ridskola och avel på norra Island samt kursverksamhet i Sverige. Läs mer om Saras verksamhet på ysta-gerdi.com

Kursen passar alla, även dig som inte har någon islandshäst!Första kurstillfället
(information om kurstillfälle nr 2 kommer senare men har ett liknande upplägg)

När: lördag-söndag 16-17 februari 2019

Var: Ridklubben Dundret (ridhuset samt teorisalen)

Antal deltagare: max 15 st

Pris:
2 360 kr vid 12 st deltagare
2 570 kr vid 11 st
2 830 kr vid 10 st
Vid fler än 12 st så blir priset lägre.

Info: Se beskrivning av kursen ovan. Kursen är öppen för alla!

Frågor? Maila: bifrost@bifrost-norrbotten.se alt. kontakta Lotta: 070-575 55 96 eller Annette: 070-669 85 90

Anmälan: Omgående till Bifrost-mailen: bifrost@bifrost-norrbotten.se


OBSERVERA att anmälan är bindande endast för steg 1

Enligt Bifrost's kursregler så återfås 70% av kursavgiften vid eventuell sjukdom, veterinärintyg alt. läkarintyg krävs.

  • Kommentarer(0)//blog.bifrost-norrbotten.se/#post173